You are here:   Начало Дестинации Гърция | Струмски залив Гърция | Струмски залив

Гърция | Струмски залив

Печат

Струмският залив е най-близкото "море" до западна България. Като бижу на селищата около Струмския залив са организираните пясъчни плажове, които щедро се простират по протежение на крайбрежието придавайки чар на пейзажа. Характерно за тях е че в продължение на много години, Европейския съюз ги награждава със Синьото Знаме, за чистота на крайбрежието и водите на Струмския залив. Всеки плаж има своя специфична характеристика.

Започвайки от района на Олимпиада, по пътя към Йерисос ще откриете т.нар „Проти паралия” (първия плаж). Скрит в малък естествен залив, плажа е еталон на младите хора в региона. Едно от предимствата на плажа със сигурност е бара, от където можете да си купите каквото ви е необходимо. Едно нещо е сигурно. Ще останете омагьосани от вълшебния залив.

В селището Олимпиада, ще срещнете най- живописния плаж на Струмския залив. Старото малко пристанище в центьра на плажа осеяно с малки риболовни лотдки, каменната пешеходна алея покрай пясъчния плаж, създават една картина, която напомня на Гърция в миналото. Заслужава да се отбележи и гледката от плажа, към необитаемия остров на име Kapros. Плажът е много спокоен, затова е предпочитан от семейства.

В селището Ставрос ще намерите три добре организирани плажове. Първият от тези, „Милиес”, се намира веднага след Ставрос, по пътя за Олимпиада. Простира се на дължина 2 км в подножието на планина Холомонта, като в единия край е обсипан със златист пясък, а на другия край плажа е украсен с големи камъни, които му придават див чар. Плиткото море и присъствието на спасители през лятото, го правят идеален избор за семейства.

Вторият плаж, „Платаня” се намира в края на Ставрос и има конкретна причина за посещаване. Повече от сто вековни чинара предлагат, от векове напред, прохлада на посетителите. Тази уникална картина заедно с съоръженията за волейбол и баскетбол, детските площадки и зони за отдих, които са в хармония с природата превръщат плажа в идеалена зона за почивка, прохлада и игри.

Третият добре организиран плаж на Ставрос, „Рихиос”, се намира в началото на селището, там кадето река Рихиос-от която е взел и името му, се влива в Струмския залив. С плажна ивица от 1 км и характерният за него фин пясък, „Рихиос” има прекрасна гледка към селището Ано Ставрос.

Вървейки по крайбрежната ивица на Струмския залив ще срещнете плажа на Врасна с дължина 3 км , който се нарича от местните Парагакия. Това е курортен район, в който са номерирани, не по-малко от 6000 ваканционни жилища и туристически квартири. Ако обичате да сърфирате, този плаж е подходящия за вас, тъй като специалното вълнение на морето, дължащо се на топографията на морското дъно предлага силни емоции. Спасителното покритие дава условията за един плаж подходящ за безопасно плуване.

Следващият добре организиран плаж, на Неа Врасна се намира в прегръдките на Струмския залив. С дължина 4 км и характерните за него дълбоки води, плажа на селището се гордее с прекрасната си гледка към селищата на Ставрос и Ано Ставрос. Успоредно на плажната ивица ще намерите пешеходната алея на Неа Врасна, където се провеждат много културни мероприятия през лятото и е идеалното място за разходка за хора на всякаква възраст. Организирайте се така че да присъствате на августното пълнолуние, защото гледката, предлагаща се от появата на луната от Струмския залив ще ви заплени.

Организираният плаж на Аспровалта се простира на дължина 7 км в сърцето на Струмския залив.Чистотата на водите, точността на предлаганите услуги и забележителната новопостроена пешехода алея, са основания за посещение на цялото семейство. Тук се провежда всяка година гръцкото първенство по плажен волейбол на юноши. Да не забравите да посетите малкото хълмче, което се намира на центъра на плажната ивица, където сред една зелена обстановка ще се насладите на аромата на морето.

Форма за запитване

Click on the image to change it