You are here:   Начало Дестинации Гърция | Кавала и Тасос Гърция | Кавала и Тасос

Гърция | Кавала и Тасос

Печат

Кавала

Кавала е един магичен град, пълен с живот от планината Символо до прекрасните брегове. Кавала е и първият град в областта Македония.

Посетителите обожават този град. Обожават този град и завоевателите. За това всеки, който е минал през този град е оставил своя дар: тесните сокаци на стария град, Кулата, историческите тютюневи складове, рибните таверни, работилницата за ремонт на кораби, съвременния пазар, интересен нощен живор дванадесет месеца в годината.

о-в Тасос ферибот Кавала - Тасос

Има лесен достъп от всякъде - с кораб, със самолет или през магистралата Вия Егнатия. Кавала приветства своите посетители и е готова да ги посрещне гостоприемно. Кавала е един съвременен град, който уважава своята история. Но преди всичко този град е готов да открие своето сърце и да предложи щедро своите красоти.

Остров Тасос е разположен в северната част на Егейско море, на около 7 километра от континента. Той е най-северният остров на Тракийския залив, на малко разстояние от залива Керамоти и мястото където река Места, се влива в Егейско море. Счита се, че островът е част от Рило-Родопски масив и е разположен в близост до неговите най-южни разклонения. Заема площ от 392 кв. км и е провинция на окръг Кавала. Островът е изграден предимно от гнайс, шисти и мрамор. Наблюдаван от далече наподобява висока, потънала в морето планина. Най-високата му точка е връх Ипсарион с 1203 м надморска височина. Следват връх Профит Илия с височина 1108 м, Цутула, с 857 м и Фанос - 744 м. Планината на острова е покрита с гори от средиземноморски бор, а по-ниско по склоновете и в подножието — от кипарис, чинар, ела, див кестен, паламудов дъб и вечнозелени храсти. Тесните крайбрежни низини са заети от маслинови градини, а по бреговете растат смокини, нарове, праскови. Обиколката на острова е около 100 км.

Форма за запитване

Click on the image to change it