You are here:   Начало Дестинации Турция | Кушадасъ Турция | Кушадасъ

Турция | Кушадасъ

Печат

Морският курорт Кушадасъ е един от най-прочутите в Турция. Ежегодно Кушадасъ е избор на многобройни туристи от цял свят, които търсят идеалното място за отдих. Името на града-курорт – Кушадасъ, в превод от турски език означава Птичия остров заради намиращия се в близост каменен остров с формата на глава на птица. Островът се свързва със сушата посредством мост.

Курортният град се намира на около 650 км. от Истанбул и на около 100 км. от Измир. Разстоянието между него и София е около 1000 км. Местоположението на Кушадасъ е изключително благоприятно – с изглед към едноименен залив на Егейско море. Залив Кушадасъ е ограден на север от полуостров, който го отделя от залива на Измир. В южната му част нос се простира почти до гръцкия остров Самос.

Кушадасъ привлича туристите заради мекия средиземноморски климат, който е предпоставка за дълъг туристически сезон – от началото на април до края на октомври, и пясъчни плажове, поддържани в отлично състояние. Курортът предлага разнообразие от хотели от първа класа, множество ресторанти и барове, макар че възниква като рибарско селище.

Форма за запитване

Click on the image to change it