You are here:   Начало Дестинации Турция | Анталия Турция | Анталия

Турция | Анталия

Печат

Анталия е живописен град в Турция, заобиколен от високи планини и административен център на едноименния вилает. Град Анталия е разположен на средиземноморското крайбрежие на югозападна Турция и има население над 775 хил. жители.

Анталия притежава уникална природа - съчетание между кристално чисто море и красотата на планината Торос, привлекателни плажове - и невероятна атмосфера - множество нощни клубове, барове, ресторанти, кафенета и исторически забележителности в околностите.

Градът е известен не само в Турция, но и в целия свят с първокачественото обслужване в заведенията и хотелите и гостоприемността на местното население.

Всички тези черти и централното й разположение на Турската Ривиера правят района топ туристическа дестинация, както и близостта й с курортите Белек, Кемер, Алания и Сиде в Турция.

Курортът Кемер е разположен на около 40 км южно от Анталия, където склоновете на планината Торос достигат морето. Курортът е известен с боровите си гори, чакълести плажове, чисто синьо море, много ресторанти, заведения и разнообразни развлечения.

Белек се намира на около 32 км на изток от Анталия. Плажната ивица е пясъчна и широка. Тук се намират и едни от най-луксозните хотели с най-добро обслужване на Турската Ривиера. Белек е и най-големия голф център в Турция

Сиде. Градчето е разположено на изток от Анталия и от Белек. Курортът е известен със пясъчните си плажове и чисто море, заобиколени от борови и евкалиптови гори, модерни туристически комплекси и много развлечения.

Алания се намира се на около 130 на изток от Анталия. Известни забележителности в региона са плажа на Клеопатра, византийската крепост и червената кула. Алания е един от най-красивите туристически центрове на туриската ривиера.

Форма за запитване

Click on the image to change it